Notenboom in Edegem

Je raakte er gewoon niet op uitgekeken… op die schitterende foto’s van onze fameuze “Artskesdag” (2003). En als je ze allemaal – en niet altijd zonder moeite – herkend hebt op ‘je eigen tak’, en een massa anderen op ‘hunnen tak’, blijven er nog zovelen over die je nergens kwijt kunt…Toch horen ze er allemaal bij… Wat ’n familie! Wat ’n boom!

Als een blijvend symbool van deze weelderig bloeiende stamboom werd in de vruchtbare grond van ‘onzen bompa van Edegem’, in de achtertuin van het huis van ‘nonkel Fa’, – nu een openbaar parkje dicht bij de oude kerk -, een eigen “Artskesboom”, een ranke notenboom, geplant!

In het bijzijn van het schepencollege van Edegem werd deze familieboom officieel ingehuldigd op vrijdagavond 7 mei 2004. Hij werd van een herdenkingsplaket voorzien!

Luk Arts s.j.